26 Mayıs 2014 Pazartesi

HAYALİME DOKUN

Tam da ''neden varım'' derken ve ''ne istiyorum'' diye düşünürken ''HAYALİME DOKUN'' da buldum kendimi.Hiçbir şey tesatüf değil miydi? Orada olmam mı gerekliydi bilmem ama evrene yolladığım soruların cevabını Banu Tozluyurt sunumuyla ''Pozitif Kadın Konferansı'' nı dinleyerek bulmaya çalıştım. Çok da iyi geldi. Sunum sırasında yaptığımız çarpıcı uygulamalar ve izlediğimiz videolar sonunda sorumun cevabını gayet net bir şekilde buldum ben. Belki sizin de kafanızda aynı sorular vardır. Belki birşey yapmak istiyor ve ne yapacağınızı bilemiyorsunuzdur diye, sizlerle de paylaşmak istedim.
Video 1 Susan Boyle
Video 2 Nick Vujicic

Banu Tozluyurt şöyle diyor;
"Hayatta farklı birşey yapmak isteyip de yapamayan hiç kimse mutlu değildir." Ya da bu cümleyi olumlu hale getirelim: "Hayatta yapmak istediği ve sevdiği işi yapan herkes mutludur!" Bazen benden koçluk alan veya eğitimlerime katılan annelerin, haklarının ve kaynaklarının yeterince farkında olmadıklarını görüyorum.
Bazı anneler, ailesini geçindirmek için hiç sevmedikleri işlerine devam etmek zorunda kalırken, bazısı çalışıp üretmek istediği halde, evde çocuğuna bakmak durumda kalıyor. Evinde, kendisini ailesine adayarak geçirmek istediği halde, sırf başkalarının gözünde "çalışan kadın" olmak amacıyla çalışma yaşamında olanlar var. Bazen de neyi hayal ettiğini, yaşam hedefini, nasıl bir işte çalışmak istediğini ve yeteneklerini bilemediği için kendini kaybolmuş ve çok geç kalmış hissediyorlar.


Anne kendini mutlu etmedikçe, çocuğunu da sağlıklı ve mutlu yetiştirmesi, onu dinleyebilmesi, zaman ayırması ve saygı gösterebilmesi oldukça zor. Önemli olan bizi neyin mutlu ettiğini bulmak ve bunun peşinden gidebilmek.

“HAYALİME DOKUN”- Pozitif Kadın Zirvesi’nde, ülkemizde yaşayan farklı eğitim ve gelir seviyesindeki kadınların hayattan beklentilerine ve hayallerine yönelik farkındalık kazandırmak ve mevcut durumlarını irdeleyerek, kendilerine bir yol haritası çıkarmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Yaşam amacımı bulamıyorum, bir vizyona ihtiyacım var!
Kendimi daha değerli ve önemli hissetmek istiyorum!
Anne oldum, işi bıraktım ama evden çalışmak istiyorum, ne yapabilirim?
Yıllar önce iyi bir üniversiteden mezun oldum ama hiç çalışmadım, şimdi iş hayatına başlamaya korkuyorum!
İş arıyorum, bulamıyorum, acaba yanlış bir şey mi yapıyorum?
İşyerinde hep kendi işimi yaptığımı hayal ediyorum, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum!

3 yorum:

  1. Sevgili Burçak,

    Çok güzel ve hepimizin düşüncelerini ya da kendini bulduğu bir yazı olmuş....

    Sevgiler

    Efe'nin annesi...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum yazdığınız için teşekkürler....